<h2>Καλωσήρθατε στην σελίδα μας!</h2> <h2>Σπόροι λαχανικών</h2> <h2>Βολβοί Φθινοπώρου - Άνοιξης</h2> <h2>Γεωργικά Φάρμακα</h2> <h2>Είδη κήπου - Φυτοχώματα</h2>
Previous Next
ΓΚΑΖΟΝ - ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΕΣ

FAIR CONSULTANTS
στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Για την φύση, φυσικά ... εμείς!


ΓΚΑΖΟΝ - ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΕΣ

Festuca Arundinacea  (Ψιλόφυλλη) :
Ανθεκτική φεστούκα λεπτής υφής, ιδιαίτερα εύρωστη, με εξαιρετική αντοχή στην ξηρασία. Έχει πολύ καλή προσαρμοστικότητα. Ιδιαίτερα κατάλληλη για τις ποικίλες ξηροθερμικές εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μας (4-5 κιλά/ 100 τ.μ).

Μίγμα Σκιάς - θαλάσσης :
Το πιο κατάλληλο μίγμα για γήπεδα, αθλητικούς χώρους, πάρκα και γενικά για χώρους που καταπονούνται έντονα. Έχει εξαιρετική αντοχή στο πάτημα και στη μηχανική καταπόνηση, γρήγορη ταχύτητα αναβλάστησης και επαναφοράς στην αρχική κατάσταση και πολύ καλή αντοχή στις ασθένειες. Δίνει πυκνό και έντονα ανταγωνιστικό τάπητα (4-5 κιλά/ 100 τ.μ).

Ουγκάντα (Αγριάδα) :
Θερμόφιλο είδος γκαζόν κατάλληλο για τις πιο θερμές και ήπιες περιοχές. Δίνει τάπητα μεγάλης αντοχής που μπορεί να ευδοκιμήσει και σε άγονα εδάφη με μικρές απαιτήσεις σε νερό και φροντίδα. Έχει μεγάλη αντοχή στην αλατότητα και είναι το πιο κατάλληλο για παραθαλάσσιες περιοχές. Το χειμώνα πέφτει σε λήθαργο, κιτρινίζει και ξαναβλασταίνει την Άνοιξη (3 κιλά/100 τ.μ.).

Κικούγιου :
Θερμόφιλο είδος έντονης και ζωηρής βλάστησης κατάλληλο για παραθαλάσσιες περιοχές. Ανθεκτικό στο πάτημα, την ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες. Έχει χαμηλές ανάγκες σε συντήρηση και παράλληλα είναι ανθεκτικό στις ασθένειες. Έχει πολύ βαθύ ριζικό σύστημα. (Αναμιγνύουμε 250 γρ κικούγιου με 3 κιλά φεστούκα / 100 τ.μ)

Διχόνδρα :
Είναι ένα ξεχωριστό πλατύφυλλο είδος που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για διακοσμητικούς χλοοτάπητες. Δημιουργεί ένα πυκνό και πολύ κοντό τάπητα σκούρου πράσινου χρώματος, ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν κουρεύεται. Αναπτύσσεται οριζόντια και όχι κατακόρυφα και καλύπτει κάθε κενή επιφάνεια καταπνίγοντας τα ζιζάνια. Ευδοκιμεί σε φωτεινά και ημισκιερά μέρη (3 κιλά/100 τ.μ).